Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2007 19:11 - Созопол - слънце, текила и... свалки на плажа:)
Автор: svetlo Категория: Забавление   
Прочетен: 10684 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Миналия уикенд го изкарах в Созопол - много ми се пишеше на тази тема, но ме подхвана работната седмица, затова не успях. Днес обаче си свалих и прегледах снимките - купон от всякъде!
         Никой не може да затрие духа на стария Созопол! От 30 години го познавам и все си е същият... Опитват се да нацвъкат бели и прави бетонни стени на всяко свободно местенце, но старите камъни и дъски по фасадите на къщите като че ли само изпъкват на фона на бетона. Опитват се да преградят тесните по 1 метър улички с циментови кашпи и пластмасови псевдогръцки саксии, но калдъръма като че ли сам се отърсва от тях, като от досадни паразити. Опитват се да привнесат средиземноморско настроение с палмите, поставени в дървени каци на всяка крачка, но... палмите нямат аромат:) Из въздуха се носи аромат на смокини, аромата на вечния Созопол! :)
         Както си му е редът, и се разхождахме по нощните калдъръми, и пихме мастика при художниците, и се шляехме по пристанището, и танцувахме на стария понтон "Текила Бар"... Тук искам да направя едно сериозно предупреждение - стига с тази червена текила бе, колеги от провинцията! През лятото, за загрявка с "Дей-Оу-ди-дей-оу" върви пътечка от десет бели шотчета с лимовови резанчета и щипка сол, гарнирани с два "Хайнекен"-а в компанията на приятел. Така се пие текила. Всичко друго е напразно наливане на алкохол в стомаха "..till I can"t and I wanna go home.." :)
         Та, както си му е редът, не минахме и без свалки на плажа:) Не аз де - аз си траех, ама един около 40-годишен пишман гларус се опита да свали приятелката ми, но не му мина номера. Познайте защо?
         Не, не познахте - не е защото тя е с мен и го е отблъснала възмутено:) Аз не съм от породата "турчин" и не налитам на бой всеки път, когато гаджето ми разговаря с непознати мъже. Освен това й вярвам безрезервно и не се притеснявам от подобни неща. Освен това знам, че всяка жена, колкото и понякога да лицемерничи, всъщност се чувства поласкана от всяка проява на мъжко внимание, чувства се по-добре от това, че е забелязана - аз мога само да се радвам, че някой е харесал приятелката ми! Истината беше, че въпросния загорял самотен провинциалист просто избра възможно най-неправилния подход:) Ама толкова се издъни, че както ми е смешно, така и го съжалявам от чисто мъжка солидарност:)
         Замъкваме се на централния созополски плаж аз, приятелката ми и 3-годишната ми дъщеря. Понеже съм си взел отдавна дозата слънце, предпочитам да се паркирам на сянка на плажната кръчма с книга в едната ръка и бира в другата, а двете ми жени постилат хавлиите на 10 метра от мен и почват да строят пясъчни замъци на брега. След време се появява въпросния отегчен гларус и завързва разговор с приятелката ми. Аз само наблюдавам физиономии - от нейна страна отначало учтива усмивка, после притеснена усмивка, после бърчена на вежди, накрая - едвам се сдържа да не се хване за корема от смях. От негова страна - първо мазна усмивка, после псевдоумно изражение, после поглед-надежда, накрая - нещо като прощална усмивка, нещо като недоумение:)
         Какво се е случило - човекът тръгнал по най-тъпия възможен път: "Я, какво красиво момиченце - почти толкова красиво, колкото майка си!". Абе, колеги мъже, кога ще се научите, че фразите от началото на ХХ-ти век отдавна са втръснали на жените! :)
         През главата на приятелката ми минала мисълта да му каже, че не е майка на момиченцето, а гадже на баща му, но решила, че това е прекалено сложна информация за смилане.Замълчала си и само го удостоила с една учтива усмивка. Той помислил малко, разбрал че не е започнал правилно разговора и опитал друг подход:
         "Аз съм от Пазарджик, а вие от къде сте?"
         "От Бургас."
         "Ааа..?!"
         Сигурно е очаквал отговор като София, Стара Загора или в краен случай Карнобат, но една бургазлийка на почивка в Созопол е нещо неочаквано за сваляне на плажа:) Все пак, след секундно объркване, човекът се взел в ръце и опитал за трети път:
         "А на почивка ли сте тук?"
         "Да, днес пристигнахме..."
         "И докога ще останете?"
         "Не знам, може би ден-два, не съм решила още..."
         "Ооо (обнадеждено:), аз съм вече от седмица тук и доста познавам местата. Къде смятате да ходите довечера?"
         "Всъщност, мислех си за някаква дискотека, но не знам какво има тук..."
         "О, аз знам - ето вчера Емилия пя в "Теодора"-та, а днес.." - и започнал да изрежда програмата на чалгаджийниците наоколо. Трета груба грешка! Приятелката ми е много далеч от чалгата, затова след 5-минутно изслушване с притеснена усмивка, го прекъснала:
         "Аз не си падам по чалгата. Някое заведение с ретро музика не можете ли да ми препоръчате?"
         "Мммм..., не знам..., аз съм сам тук на почивка..., затова ходя все по такива места..."
         Ето това бил злополучния край на злополучно започналата свалка:) Абе мъже, момчета - вкарайте малко мисъл и въображение в тези неща! Не всяка млада майка на плажа е чалгаджийка! Вкарайте малко тънка психология и измислете някаква оригинална реплика! Ние едно време, като сваляхме чехкините и полякините на "Каваци"... ооооооохххххххххх!... стига толкова, че току що бях ударен с тиган по главата:)))


Тагове:   слънце,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. soho - Аз също познава Созопол от много ...
30.08.2007 17:53
Аз също познава Созопол от много години, и смело мога да кажа, че не е това което беше. Развалиха го този хубав град, няма и къде да се забавляваш вече там...
цитирай
2. venercheto - да, и аз толкова искам да бих могла да ...
31.08.2007 00:46
да, и аз толкова искам да бих могла да виждам стария Созопол някъде из лъскавата шарения, като svetlo...ама..много има да се опитвам сигурно..
цитирай
3. bros - 1:1
01.09.2007 19:01
със svetlo бих звучал, ако почнех да разказвам за Созопол. Всъщност, що не...
цитирай
4. ahuta - Привет от Созопол:)
02.09.2007 15:44
Много ме впечатли опсанието, което си дал за Созопол. Може би аз не виждам така нещата, защото съм си от тук и всичко вече ми е до болка познато и омръзнало, но много се радвам, когато хората се върнат от почивка и пишат такива хубави неща.:)
А за така наречените "гларуси" ... такива индивиди колкото искаш по морето, и мен доста ме забавляват смешните им начини да привлечат внимание..
Както и да е, догодина пак да ни дойдете на гости ;-)
цитирай
5. haris - Созопол е най- хубавият град
15.09.2007 16:42
И аз тази година бях на море в Созопол, както и всяка година.Гледам града през погледа на художничка, а най- важното е че не се уморявам да гледам.Описанието което svetlo дава на града ме пренася там... Това е най- красивият град, най- романтичният - там се чувствам като у дома си.Никога няма да престана да го посещавам!
цитирай
6. анонимен - нещо си се объркал
21.08.2008 15:45
Първо искам да ти кажа , че нещо много си се объркал за Созопол- никога не е имало в този град някаква особена атмосфера.Старата част е пълна трагедия , а и плажа е просто непоносим!!!
Освен това не предлага кой знае какви забавления, да не говорим че обслужването е на много ниско ниво -както на повечето места.
Другото е за свалката - като не си "турчин и не скачаш на бой"какво го правиш на въпрос в блога?Морето е за това -хората отиват да си починат, да изживеят нещо хубаво с някой и така нататък.Ти какво очакваш като си я оставил сама- много ясно че ще и налетят ако е хубава и хваща окото.Но това че чак разказваш на всички, само показва колко си се издразнил на този "гларус", а човека просто си търси да удари нещо.
Не можах да разбера и кое е смешното в цялата
ситуация?!
И това , че и вярваш безрезервно е просто без коментар- в живота човек не може да вярва и на себе се даже ,камо ли на друг!Незнам в кой свят живееш!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetlo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 530375
Постинги: 99
Коментари: 642
Гласове: 2335
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031